Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ isi are originea inca din anul 1989, cand MONOSEM a revolutionat semanatul de precizie propunand insamantarea cu discuri duble, sistem supranumit “sistemul american de insamantare”. Impreuna cu un nou sistem pneumatic de masurare, a luat nastere NG Plus.
Asociat cu un sistem de distributie de inalta calitate, NG Plus permite o utilizare optima a semanatorii pe suprafete mari, reducand astfel semnificativ costurile de operare.

CONCEPTUL NG Plus

Utilizare polivalenta, indiferent de tipul de sol sau gradul de pregatire al terenului
Conceptul de insamantare permite versatilitatea utilizarilor indiferent de tipul de sol sau gradul de pregatire a terenului. Insamantarea cu discuri duble se adapteaza perfect oricarui tip de pregatire a terenului, fie ea traditionala sau minimala.
Polivalenta culturilor
Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ prezinta un sistem de distributie de calitate ce permite utilizarea semanatorii pentru un numar mare de culturi asigurand o distribuire optima, chiar si in cazul semintelor mici, cum sunt cele de rapita.
concept semanatoare pneumatica monosem
1. Tasatorul de bulgari precum si discurile stelate pentru resturi vegetale pregatesc terenul in fata brazdarului inlaturand bulgarii, pietrele sau resturile vegetale;
2. Discurile duble deschid brazda la o adancime determinata de rotile de control al adancimii;
3. Varful finiseaza baza brazdei pentru o plasare optima a semintelor;
4. Tubul de coborare curbat a fost conceput special pentru a insoti semintele in pamant incet si cu o acuratete perfecta;
5. Dispozitivul de roti-tasare spate, alcatuit din 2 roti pozitionate in forma de V, inchide brazda in jurul semintei pentru asigurarea unei germinari optime.

CALITATE INCOMPARABILA A INSAMANTARII SI UN CONTROL PRECIS AL ADANCIMII

• Un singur punct de sprijin in axa de cadere a semintelor;
• Se adapteaza permanent profilului terenului;
• Comportament exceptional in orice conditii.
1. Cutia de distributie este realizata din aluminiu nedeformabil;
2. Garnitura anti-uzura din teflon este in contact permanent cu discul;
3. Discurile din inox cu o grosime de 1,5 mm sunt foarte rigide – agitatorul este fixat pe disc sporind rigiditatea ansamblului;
4. Razuitorul din bronz previne aparitia dublei insamantari;
5. Capacul din aliaj este conceput special pentru a insamanta cu o rezerva minima de seminte;
6. Clapeta control – sistemul de distributie este usor accesibil, atat pentru o reglare in timp real cat si pentru controlul diversilor parametri;
7. Noua trapa de golire permite o operare mai usoara.


Poti afla mai multe detalii despre aceste elemente de la consilierii E-AGRICULTURA.
Alege-l din pagina de contact pe cel care se potriveste zonei tale sau trimite-ne un email la office@eagri.ro!


MONOSEM a pastrat si la semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ cele mai bune elemente ale conceptului NG Plus aducand in plus confortul in operare. Reglajele se fac mai usor la semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ fiind pe deplin configurabila si permitand astfel o insamantare in conditii optime in fiecare moment.

sectia de insamanatare semanatoarea monosem1. Paralelogramul robust cu o capacitate sporita de miscare este montat pe bucse inter-schimbabile. Doua arcuri stabilizeaza sectia de insamantare;
2. Ambreiajul sectiei de insamantare;
3. Reglarea tasatorului de bulgari (12 trepte de reglare);
4. Sistemul de insamantare este compus din doua discuri cu diametru mare (380 mm) montate pe rulmenti etansi, cu bile;
5. Rotile de control al adancimii (110 mm) asigura un control eficient si uniform al acestui parametru;
6. Bratele rotilor de control sunt montate pe inele care pot fi schimbate; Rotile de control sunt echipate in dotarea standard cu razuitoare-aparatori cu rol de autocuratare (pamant, resturi, etc.);
7. Roata de tasare cu deschidere spre spate asigura o finisare si o degajare optima, mai ales in conditiile unui teren umed;
8. Reglarea adancimii se face cu usurinta actionand o roata de reglare;
9. Buncarul de seminte este foarte rezistent, din plastic transparent si are o capacitate de 52 de litri;
10. Masca frontala a sectiei de insamantare integreaza atat trecerea conductei de vacuum cat si cablurile de semnal aferente senzorilor sistemelor (optionale) de monitorizare a semintelor.

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ are disponibil un numar de accesorii potrivite pentru orice necesitate la insamantare:
• arc pentru extra-presiune;
• roti de control inguste;
• discuri stelate pentru resturi vegetale;
• bloc reglabil de roti de tasare cu deschidere spre spate;
• roti de tasare inguste;
• brazdar de tip “varf lung, aripi scurte”;
• disc brazdar neted sau striat;
• tasator de bulgari cu suport flexibil;
• bloc de tasare spate cu discuri;
• buncar de 16L (sfecla de zahar, rapita).

Roata de tasare a fost folosita de-a lungul anilor cu precadere la insamantarea culturilor de legume si a sfeclei de zahar. MONOSEM a adaptat acest concept si la semanatorile polivalente cu roata de tasare de diametru mare, intrata in vocabularul agricultorului sub denumirea de Roata PRO.
• Incoltire imbunatatita a plantelor;
• Germinare optima;
• O plasare perfecta a semintelor in sol.

COMPONENTELE SEMANATORII CU DUBLU DISC ‘MONOSEM NG PLUS 4’

1. La semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’, toate rotile antreneaza discurile de insamantare. Acest sistem asigura o deplasare lina si astfel o mai buna precizie a insamantarii. Fiecare roata este echipata cu un ambreiaj cu alunecare limitata pentru o mai mica presiune aplicata asupra discurilor de insamantare in viraje.
2. Ambreiaj de siguranta cu alunecare limitata;
3. Sistemul standard de control al semintelor cu 18 trepte de ajustare ofera o modificare rapida si precisa a densitatii semintelor plantate;
4. In functie de configurarea aleasa pentru semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ (numar de sectii, tipul de seminte, transport pneumatic al fertilizarii, …) si pentru a garanta un vacuum optim, MONOSEM propune o gama larga de turbofan-uri disponibile: exhaustor standard, exhaustor cu randament ridicat, exhaustor cu randament extra, Turbofan cu functie dubla. Exhaustoarele MONOSEM sunt fiabile, eficiente si asigura o presiune constanta a aerului pentru o operare optima a semanatorii.

CADRELE FIXE LA SEMANATOAREA CU DUBLU DISC ‘MONOSEM NG PLUS 4’

semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’

Cadrul fix Monobara este alcatuit dintr-o bara cu lungimea de 3 – 4,5 m. Acest cadru simplu si economic poate fi echipat cu un sistem de cuplare la tractor cu pini sau cu unul semi-automat. Consola sa redusa si greutatea sa ii permit sa fie atasat chiar si la tractoare usoare. Acest cadru este potrivit pentru o insamantare pe 4 pana la 6 randuri de porumb si pentru una de pana la 6 randuri de sfecla de zahar.
Cadrul Monoblock fix este o unitate sudata alcatuita din doua bare, una care sustine ansamblul sasiu si exhaustorul iar cealalta avand rol de sustinere pentru sectiile de insamantare si blocul de roti. Acest concept este destinat cu precadere unei insamantari cu numar impar de randuri.
Structura cadrului fix de tip Bara dubla il face sa fie solid si adecvat unor scopuri variate. Sistemul acesta permite utilizarea unei bare de pana la 6,10 m chiar si cu un echipament de fertilizare montat. Este destinat unei insamantari cu un numar impar de randuri. Caruciorul pentru transport longitudinal, disponibil optional, permite un transport sigur pe sosea.
Cadrul telescopic simplu Monobara este prevazut cu o bara de 4,50 m in timpul lucrului. Acest cadru simplu si economic poate fi echipat cu un sistem de cuplare la tractor cu pini sau cu unul semi-automat. Anvergura sa redusa precum si greutatea sa ii permit sa fie atasat chiar si la tractoarele usoare.
Cadrul telescopic simplu Monoblock are in componenta o bara de 4,50 m in timpul lucrului. Acest cadru este potrivit si pentru o insamantare cu un numar impar de randuri. Monoblock 250 poate fi echipat si cu buncare de fertilizare „de mare capacitate”.
Cadrul Monoblock telescopic dublu 260 este prevazut cu o bara de 4,50 m in timpul lucrului. Cadrul Monoblock 260 poate fi echipat si cu buncare de fertilizare „de mare capacitate” si este potrivit chiar si pentru o insamantare cu un numar impar de randuri.

SEMANATOAREA CU DUBLU DISC ‘MONOSEM NG PLUS 4 – MAI MUTLE TIPURI DE BUNCARE DE FERTILIZARE’

Fie ca vorbim despre buncare standard, buncare de « capacitate mare » sau buncare frontale, la MONOSEM poti alege sistemul de fertilizare adaptat perfect conditiilor de insamantare.
Buncarele standard din plastic sunt disponibile in trei dimensiuni: de 85 L, de 175 L si de 270 L. Acestea sunt asamblate pe cadre fixe, telescopice, pliabile si de cuplaj.
Buncarele de mare capacitate sunt din tabla si au mai multe dimensiuni: intre 700 L si 1500 L. Acestea permit incarcarea cu usurinta a sacilor de 500 kg (big bag).
Buncarul frontal standard este disponibil in capacitati de la 1000 L pana la 2100 L. Totul se poate monta pe semanatori de pana la 12 sau 16 randuri.

ACCESORIILE

Sistemele de fertilizare MONOSEM au aceeasi calitate ca si semanatorile. Astfel fertilizatorul solid este ditribuit intr-un mod foarte exact cu un echipament perfect adaptat mereu cerintelor la insamanatare. Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’ dispune de o multitudine de accesorii pentru sistemul de fertilizare, fie ca sunt pentru insecticide sau pesticide, fie ca e vorba de sistemul de intrerupere controlata a insamantarii pe anumite randuri sau grupuri de randuri, sau console destinate monitorizarii procesului de insamantare, de la simplul control al caderii semintelor pana la contorizarea cu indicarea distantei dintre seminte.


Ia legatura cu un consilier E-AGRICULTURA din pagina de contact pentru a afla mult mai multe detalii legate de accesoriile care se potrivesc cu semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem NG Plus 4’

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment