Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ este special conceputa pentru tehnicile de lucrari minime ale solului, fara lucrari si conditii intensive de utilizare. Conceptul de elemente cu rulmenti ranforsati si piese de uzura interschimbabile, face din semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ o semanatoare de mare capacitate, foarte fiabila. Noua gama de semanatori Monoshox NX M conserva distributia renumita in gama NG Plus si adauga, in special, noul paralelogram cu suspensia Monoshox.EU cu amortizor, pentru o productie mai inalta la calitate MONOSEM.

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ este proiectata pentru fermierii si contractorii care doresc precizie la insamantare, capabilitate de lucru in conditii dificile si in conditii de exploatare indelungata, cu semanare de inalta calitate.

discurile stelate pentru resturile vegetale pregatesc terenul in fata pentru viitorul rand de semanat, impingand bulgarii, pietrele sau resturile vegetale;
brazdarul circular (neted sau curbat) pregateste trecerea pentru discurile duble si produce soluri fine pentru linia de insamantare;
discurile duble deschid brazda la o adancime definita de rotile de adancime – varful finiseaza partea inferioara a brazdei pentru o plasare optima a semintelor;
tubul de coborare curbat a fost conceput special pentru a insoti semintele in pamant incet si cu o acuratete perfecta;
dispozitivul rotativ de tasare reglabil, alcatuit din roti conice, inchide brazda in jurul semintelor, pentru germinare optima.


CONCEPTUL MONOSHOX NX M

• un singur punct de sprijin in axa de cadere a semintelor;
• se adapteaza permanent profilului terenului;
• comportament exceptional in orice conditii.

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ confera o utilizare polivalenta,
indiferent de tipul de sol sau gradul de pregatire al terenului.

La insamantarea de precizie, buna plasare a semintelor nu consta doar intr-o distanta regulata intre seminte. Regularitatea adancimii de insamantare, presarea semintelor si inchiderea brazdei sunt, de asemenea, importante pentru a avea o aparitie rapida si omogena a plantelor. Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ prezinta o tehnologie care asigura o insamantare buna si o viteza mai mare de lucru.


semanatoarea cu discuri duble monosem monoshox nx

SECTIA DE INSAMANTARE LA SEMANATOAREA CU DUBLU DISC ‘MONOSEM MONOSHO NX M’

Ambreiaj de siguranta cu alunecare limitata – fiecare sectie de insamantare este echipata cu un sistem de blocare/deblocare (ambreiaj sonor cu declanşare automata) ce asigura fixarea optima a sectiei de insamantare in timpul lucrului sau al transportului.
Buncarul – este foarte rezistent, din plastic transparent şi are o capacitate de 70 de litri;
Reglarea adancimii – se face cu usurinta, cu o roata de reglare. Acest tip de reglaj asigura o precizie ridicata a controlului adancimii de insamantare chiar şi pentru semintele mici la o adancime mica. Noul indicator de reglare a adancimii este vizibil chiar şi din spate. Este rezistenta la intemperii.
Paralelogram lat si scurt asigura o stabilitate excelenta atat pe verticala, cat si pe laterala a dozatorului, care urmeaza perfect contururile terenului.
Arcurile duble cu diametru mare asigura o presiune ridicata de control a adancimii, garantand stabilitatea unitatii si adancimea constanta in toate conditiile.
Suspensie cu amortizor Monoshox.EU – Monoshox.EU, la fel ca toate suspensiile bune, combina arcurile de presiune cu un amortizor special conceput pentru a fi utilizat pe o sectie de insamantare. Astfel, atunci cand lucrati, cele doua arcuri de presiune retin sectia pe sol si suspensia cu amortizor absoarbe socurile.
Varful usor de scos se adapteaza conditiilor de insamantare si tipurilor de seminte fara a fi indepartat
Grup reglabil de roti de tasare cu deschidere spre spate, care poate fi reglata cu parghii.
Discuri duble de diametru mare (380 mm) montate pe rulmenti etansi.
Roti de control independente montate pe un ax de sustinere si echilibrare, care asigura un control uniform al adancimii chiar si atunci cand o roata intampina un obstacol (de exemplu: pietre).
Bratele rotilor de control sunt asamblate pe bucse interschimbabile. Ele sunt pliate elicoidal pentru o distributie buna a lubrifiantului.
Latime mare pentru o gama larga de accesorii

Poti afla mai multe detalii despre semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ de la consilierii E-AGRICULTURA.
Alege-l din pagina de contact pe cel care se potriveste zonei tale sau trimite-ne un email la office@eagri.ro!

semanatoarea cu discuri duble monosem monoshox nx

ACCESORIILE SECTIEI DE INSAMANTARE

Discurile stelate pentru resturile vegetale si combinatia cu brazdare circulare sunt livrate ca echipament standard*.
Roata de bulgari flotanta pentru urmarirea apropiata a conturului solului si eliminarea resturilor vegetale fara a lucra solul.
Tasatorul de bulgari inlatura bulgarii si pietrele de pe viitoarea linie de insamantare.
Rotile de tasare crestate pentru solurile deosebit de dure sau cu crusta dupa ploaie.
Discuri stelate pentru resturi vegetale pentru conditii de insamantare redusa si cu gunoi pe sol.
Discul brazdar neted sau striat imbunatateşte deschiderea brazdei şi produce un sol fin pentru o insamantare optima. Este valabil chiar şi pe soluri cu resturi vegetale sau pregatite superficial pentru insamantare sau insamantarea unei alte culturi.
Brazdarul special de tipul « Varf lung, aripi scurte » proiectat special pentru insamantare in soluri uscate şi pentru seminte mici.
Roti grele de tasare crestate din fonta sunt utilizate pentru solurile extrem de greu de reinchis.

*: in functie de tara

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ este echipata cu cadru TOP 7″ de mare putere, in versiune purtata sau tractata. Aceste cadre sunt caracterizate printr-un design de top si echipamente care permit lucrul in conditii dificile si intense.

Partea principala a acestui cadru TOP 7″ este o bara din otel 7″x7″. Pe aceasta bara de capacitate mare se monteaza sectiile de insamantare NX. Cadrele TOP 7″ sunt echipate cu grupuri de roti speciale ramforsate, capabile sa suporte greutatea mare a semanatorii. Sectia de insamantare este actionata de o transmisie ramforsata. Cutia de viteze a semintelor este situata la extremitatea stanga a cadrului. Acest lucru permite un acces facil şi pentru a permite schimbarea rapida a densitatilor de seminte. Marcatorii de rand de pe cadrele TOP 7″ sunt echipati cu discuri cu crestaturi asamblate pe butuc, cu rulmenti dubli. Acest tip de disc asigura un marcaj consecvent, indiferent de conditii. Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ are 3 modele de exhaustor: standard, randament mare sau randament foarte mare. Exhaustoarele MONOSEM sunt “silentioase”, fiabile, eficiente si asigura un vacuum constant pentru functionarea optima a insamantarilor.


semanatoarea cu discuri duble monosem monoshox nx

Cadrul fix Monobara, rigid poate fi dotat cu o bara cu lungimea de la 3 m la 4,7 m. Acest cadru simplu si economic este echipat cu un carlig semi-automat. Consola sa redusa si greutatea sa inseamna ca poate fi atasat la tractoarele relativ usoare. Acest cadru este potrivit pentru semanatorile de la 4 pana la 6 randuri, fara accesorii de fertilizare.

Cadrul fix tip Bara dubla, are un design robust si greu. Este echipat cu un carlig cu stifturi. Cu bara dubla poate fi atasata o bara lunga de pana la 9 m, adica 12 randuri. Acest tip de cadru poate avea pana la 8 randuri atunci cand este echipat cu fertilizatoare “de capacitate mare”.

Semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ este o semanatoare de mare capacitate, special adaptata conditiilor dificile de insamantare. Pentru a mentine aceasta caracteristica distinctiva, MONOSEM foloseste un cadru pliabil rigid. Acest cadru ajuta la asigurarea fortei uniforme de penetrare a sectiilor Monoshox NX M.

Cadrele pliabile, purtate sunt formate din bare de 2 x 7″ pentru semanatoare de la 6 la 12 randuri. Sistemul pliabil face deplasarea pe sosea mai usoara. Versiunile cu 6 si 8 randuri pot fi echipate cu un fertilizator montat in fata. Acest cadru are un carlig cu stifturi. In timpul lucrului, un arbore mentine cadrul rigid, pastrand astfel capacitatea de penetrare la extremitati.

Cadrul rigid, de tip tractabil, este un cadru dublu, dotat cu un carlig cu 3 puncte, pe care este fixata o clema de fixare. Acest tip de cadru poate fi echipat cu 4 pana la 8 sectii de insamantare. Grupurile de roti hidraulice pentru teren si unitatea de antrenare permit ca semanatoarea sa fie utilizata cu un tractor usor, fiind pur si simplu trasa de tractor.

Cadru pliabil tip WingFold cu 6 randuri poate fi echipat cu 6 sectii de insamantare a porumbului. Este echipat cu 2 grupuri hidraulice de roti. Acest cadru poate fi echipat cu un fertilizator de inalta capacitate de 1030 litri.

Cadru pliabil tip retractabil WingFold cu 8 randuri poate fi echipat cu 8 sectii de insamantare a porumbului. Este echipat cu 4 grupuri hidraulice de roti. Acest cadru poate fi, de asemenea, dotat cu fertilizatoare “de mare capacitate” de 1500 de litri.

Cadrele pliabile, de tip retractabil WingFold Flex sunt disponibile intr-o versiune cu 12 randuri. Aceste cadre au un punct central de articulatie pentru a urma contururile terenului. Aceasta articulatie permite o distanta de 13° in sus si de 12° in jos. Aceste cadre pot fi echipate, de asemenea, cu dispozitive standard de fertilizator.


BUNCARELE DE FERTILIZARE

Fie ca este vorba de buncare standard, buncare de « capacitate mare » sau buncare frontale, la MONOSEM poti alege sistemul de fertilizare adaptat perfect conditiilor de insamantare.


SISTEMUL MICROSEM

Fie pentru insecticid, fie pentru pesticid, sistemul Microsem cu melc asigura un dozaj regulat al microgranulelor. Designul sau simplu permite o utilizare simpla si fiabila. Multi-scop, Microsem este compatibil cu majoritatea produselor microgranulare de pe piata (insecticide, pesticide etc.).

Poti afla mai multe detalii despre semanatoarea cu dublu disc ‘Monosem Monoshox NX M’ de la consilierii E-AGRICULTURA.
Alege-l din pagina de contact pe cel care se potriveste zonei tale sau trimite-ne un email la office@eagri.ro!

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment