Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ reprezinta expresia maxima a versatilitatii in cadrul masinilor agricole disponibile pe piata.

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ in portofoliul de utilaje agricole E-AGRICULTURA.

E-AGRICULTURA pune la dispozitie unul dintre cele mai apreciate utilaje agricole specializate in prelucrarea solului, oferit de MA/AG. Caracteristica principala a combinatorului ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ o reprezinta modularitatea si posibilitatea de personalizare a configuratiei de lucru sau de completare a acesteia in timp. Discurile din fata ale combinatorului ataca terenul, rup si amesteca resturile vegetale, permitand organelor active care urmeaza sa lucreze eficient, fara a avea probleme de infundare. Ancorele realizeaza decompactarea solului fara inversarea straturilor, lucrand pana la o adancime de 35 cm.

Actiunea ancorelor permite fisurarea solului pentru un control mai bun al rezervei de apa; in acelasi timp ajuta la restaurarea solului. In versiunea “baza”, combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ are in partea din spate un sistem de prindere oscilant in 3 puncte, ideal atat pentru combinarea cu alte echipamente agricole disponibile in catalogul E-AGRICULTURA, cat si pentru alte solutii deja aflate in posesia clientului.

Grupul de sfaramare cu discuri duble amesteca solul si actioneaza asupra bulgarilor mici rezultati din prelucrarile elementelor din fata. Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ se termina cu un tavalug de finisare/nivelare a solului. Specialistii E-AGRICULTURA va pot pune la dispozitie multiple solutii: tavalug inelar, tavalug packer, tavalug colivie, tavalug cu colti, compact-roll, tavalug neted.

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ permite:

• o inalta productivitate, cu o viteza de lucru intre 7 si 15 Km/ora si cu un randament mediu orar intre 4 si 7 hectare pe ora in functie de model, si in consecinta o reducere a costurilor;
• prelucrarea terenului in strat dublu, obtinuta datorita folosirii scarificatorului – decompactor anterior Cultilam: pana la 30 cm cu ancorele si pana la 15 cm cu discurile intermediare;
• impact redus asupra mediului, mai putine emisii de carbon eliberate in atmosfera si o reducere semnificativa a consumului de combustibil pe hectar, limitarea eroziunii;
• posibilitatea de a fi folosit pentru agricultura biologica datorita dispunerii organelor de lucru care permit controlul buruienilor;
• reducerea numarului de treceri, obtinuta datorita dispunerii organelor de lucru, in general 1 sau 2 treceri fiind suficiente pentru obtinerea lucrarii dorite;
• reducerea cu pana la 50% a costurilor comparativ cu sistemul “traditional” de lucru ce implica plugul si grapa rotativa, luand in considerare pretul echipamentului, costurile de intretinere (minime), deprecierea (durata lunga de viata a utilajului) si costurile de utilizare (productivitate inalta);
• productie la hectar comparabila, sau chiar mai mare decat cea obtinuta prin metode de lucru “traditionale”;
• prezenta ridicata a resturilor vegetale incorporate in sol, de pana la 70%, obtinuta datorita neinversarii straturitor;
• imbunatatirea calitatii solului, dupa cativa ani de folosire a acestui utilaj, prezenta ramelor si a altor organisme animale in straturile superioare ale solului fiind crescuta semnificativ.

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ este ideal pentru lucrul in teren nepregatit

O alta caracteristica importanta a combinatorului ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ o reprezinta bara de remorcare cu ochi oscilant cat. F3 si dispozitivul hidraulic (versiune omologata pentru transport stradal) sau cu prindere in tirantii tractorului pentru versiunea semipurtata.

Acest combinator agricol dispune de doua randuri de discuri bombate, dintate, realizate din discuri din otel cu bor, montate pe un ax din otel cu suporti oscilanti cu doi rulmenti cu role conice – sistem MA/AG. Sectiunea de discuri este aranjata in forma de “romb”, sistem patentat MA/AG. De asemenea, combinatorul dispune de reglare manuala a inclinarii in diverse pozitii.

Mai departe, combinatorul prezinta un grup de afanare a solului cu ancore cu profil curb tip “Michel” H 600 mm. Ancorele sunt dispuse pe 2 randuri de lucru, permitand afanarea solului fara inversarea straturilor. Sistemul de protectie este cu bolt de forfecare. Brazdar si protectie antiuzura interschimbabile. Reglare hidraulica a adancimii de lucru pana la 35 cm.

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ dispune de un sistem de prindere oscilant in 3 puncte, pentru kit sfaramare posterior sau alte echipamente agricole.

In versiunea standard a combinatorului exista un tavalugul dublu de sfaramare cu autocuratare cu discuri stelate si ondulate. Acesta realizeaza amestecarea solului si ruperea in continuare a resturilor vegetale, permitand astfel descompunerea rapida a acestora si transformarea ulterioara in ingrasamant organic natural. Realizat din discuri din otel cu bor, montate pe un ax din otel cu suporti oscilanti cu doi rulmenti cu role conice – sistem MA/AG. Caruciorul de transport al combinatorului este actionat de 2 cilindri hidraulici cu dispozitiv de siguranta cu supapa de blocare. Roti majorate, semiaxe cu 8 gauri.
Exista si un tavalug de finisare, stabilizator posterior, disponibil in urmatoarele variante: tavalug inelar, tavalug colivie, tavalug cu colti, compact roll.

Prinderea in 3 puncte

Sistemul oscilant de prindere in 3 puncte posterior, permite excluderea grupului de finisare pentru a lasa pe sol niste bulgari de pamant de dimensiuni mai mari. El permite de asemenea echiparea utilajului cu echipamente deja existente in curtea clientului sau pentru a completa configuratia utilajului cu echipamente achizitionate ulterior.

Suport oscilant sistem MA/AG

Pe combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ sunt folositi suporti oscilanti cu doi rulmenti cu role conice (pentru a absorbi atat sarcinile verticale cat si pe cele orizontale) prevazuti cu carcasa de protectie inferioara interschimbabila.

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’, utilaj eficient chiar si la viteze mai mari

Cele doua sectiuni anterioare, realizate din discuri bombate, dintate, sunt dispuse in forma de “romb” conform sistemului patentat MA/AG. Distanta mai mare dintre discuri permite o descarcare optima a solului si, in acelasi timp, o mai buna gestionare a suprafetei de lucru chiar si la viteze mari (7/15 Km/h).

Combinatorul Cultirapid, printre cele mai vandute utilaje de prelucrare a solului

Combinatorul ‘MAAG Cultirapid CTRI PRO’ este un utilaj agricol perfect adaptat pentru conditiile din tara noastra. Acest lucru le permite fermierilor sa-si lucreze pamantul in conditii de maxima eficienta, atat din punct de vedere al timpului de lucru cat si din punct de vedere al costurilor. E-AGRICULTURA se bucura de increderea acordata din partea clientilor sai si continua sa promoveze acest combinator agricol atat de complex si eficient.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment